BENVINGUTS

Sóc en Víctor Marcos, militant d'ICV, primer tinent d'alcalde d'Urbanisme, Medi Ambient i Cultura de l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada. Sóc també vicepresident segon del Consell Comarcal del Bages, delegat de l'Àrea de Desenvolupament Comarcal. Aquí trobareu allò que penso, amb l'objectiu de compartir-ho amb la resta de la xarxa.

dimarts, 1 de febrer del 2011

LES RETALLADES JA HAN ARRIBAT

El passat ple municipal del dia 27 de gener va comptar amb la presència d’una àmplia representació del claustre de mestres del CEIP Collbaix. En el seu torn de paraula, els mestres van mostrar la seva preocupació pel futur d’aquest centre educatiu. Cal recordar que el projecte tècnic de l’ampliació ja està aprovat. Des de l’equip de govern els hi vam traslladar la nostra intenció de continuar insistint a la Generalitat per a la materialització d’aquesta tan necessària ampliació i que aquesta es faci el més aviat possible, atesa la preocupant massificació que pateix aquest centre. És per això que tots els grups municipals ens vam comprometre a fer tot el que estigués a les nostres mans per tal que les obres comencin el més aviat possible.

Amb tot, al cap de quatre dies, surt publicada una entrevista del president de la Generalitat, el Sr. Artur Mas on avançava que durant aquest any 2011 no es farien obres noves i, no només això, sinó que projectes aprovats per l'anterior Govern d'esquerres i que ja estan associats a una partida pressupostaria concreta, no es faran.

Es pot entendre que amb l’actual crisi econòmica calgui marcar molt més quines són les prioritats pel país. El meu desencís és però comprovar que malauradament ni l’educació ni la sanitat pública són una “prioritat” per a aquest nou Govern de dretes. Al mateix temps que el president Mas anunciava retallades atesa la complicada situació econòmica, també deia que eliminaria l’impost de successions a les fortunes de Catalunya, la qual cosa suposarà una reducció en els ingressos de la Generalitat en gairebé 400 milions d’euros aquest any.

Com pot ser que un Govern, dels suposadament millors, estigui dient que no farà més escoles ni hospitals públics però al mateix temps afavorirà a les grans fortunes. No havíem quedat que la situació econòmica era dolenta? Recordem que amb l’actual llei que regula l’impost de successions queden exemptes de tributació les herències de fins a un milió i mig d’euros, una herència més que substanciosa!

Amics i amigues, era aquest el canvi desitjat? Segur que hores d’ara ja hi ha molts votants de CiU que s’estan estirant dels cabells!

Víctor Marcos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada