BENVINGUTS

Sóc en Víctor Marcos, militant d'ICV, primer tinent d'alcalde d'Urbanisme, Medi Ambient i Cultura de l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada. Sóc també vicepresident segon del Consell Comarcal del Bages, delegat de l'Àrea de Desenvolupament Comarcal. Aquí trobareu allò que penso, amb l'objectiu de compartir-ho amb la resta de la xarxa.

dimecres, 23 de febrer del 2011

INVERTIR EN EDUCACIÓ ÉS INVERTIR EN FUTUR


Fa pocs dies parlava aquí de les retallades del Govern de la Generalitat, també conegut com els Govern dels “gairebé millors”, retallades que es centraven bàsicament en la sanitat i l’educació. Unes retalles que, encara que ens diguin el contrari, no es fan a causa d’una possible manca de pressupost, sino que CiU està duent a terme el seu veritable programa polític. Si realment no hi hagués pressupost, no s’haurien augmentat alguns concerts amb escoles privades com està passant.

Simplement, com deia, CiU està aplicant la seva ideologia i les seves prioritats. El que està clar és que ni la sanitat ni l’educació pública són una prioritat per a aquest Govern. Si fos cert que hi han problemes pressupostaris, com és que plantegen la possibilitat de que desgravin les aportacions a les mútues sanitàries privades? Un fet que, de retruc, generaria menys recaptació i menys ingressos públics. Tot plegat és, en definitiva, un veritable despropòsit.

Mentrestant, al nostre municipi, tenim un Centre de Formació de Persones Adultes, una escola que està fent una magnífica feina i que, des de el curs passat, està impartint el GES (Graduat en Educació Secundària). És un centre que no rep cap subvenció per part de la Generalitat, per tant, tot el cost l’ha de suportar l’Ajuntament de Sant Joan. Aquí és on es veu la diferència entre les de prioritats CiU i les nostres. Perquè no es cert que les ideologies hagin mort, i aquest n’és un clar exemple.

Coherent amb el nostre posicionament en defensa de l’escola pública, la nostre diputada Laura Massana ha presentat una proposta de resolució al Parlament de Catalunya instant al Govern de la Generalitat a que es construeixi l’ampliació del CEIP Collbaix.

Atents a veure quin serà el posicionament de CiU!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada