BENVINGUTS

Sóc en Víctor Marcos, militant d'ICV, primer tinent d'alcalde d'Urbanisme, Medi Ambient i Cultura de l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada. Sóc també vicepresident segon del Consell Comarcal del Bages, delegat de l'Àrea de Desenvolupament Comarcal. Aquí trobareu allò que penso, amb l'objectiu de compartir-ho amb la resta de la xarxa.

divendres, 28 de gener del 2011

EL NOSTRE PLANETA I ELS NOSTRES FILLS I FILLES ENS HO AGRAIRAN


El dijous dia 27 de gener passat vam aprovar per unanimitat, és a dir, amb el suport de totes les forces polítiques amb representació a l’Ajuntament de Sant Joan, el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible (PAES). Aquest document és un inventari d’emissions i accions que ha de dur a terme l’Ajuntament fins l’any 2020 amb l’objectiu de complir els compromisos del Pacte d’Alcaldes. A proposta de la Regidoria de Medi Ambient, el mes de juliol passat vam aprovar l’adhesió a aquesta iniciativa que promou la Unió Europea. Els objectius que s’han de complir del Pacte d’Alcaldes són haver reduït l’any 2020 el 20 % de les emissions dels gasos d’efecte hivernacle, haver incrementat un 20 % l’eficiència energètica i haver aconseguit una contribució d’un 20 % d’energies renovables; aquest projecte es coneix com a “20/20/20”. Vegeu aquest ENLLAÇ, i aquest VÍDEO

Des de la Regidoria de Medi Ambient ja s’ha avançat molta feina: s’han redactat auditories energètiques sobre els equipaments municipals; s’han instal·lat plaques solars al camp de futbol, a l’Ajuntament i al Pavelló Municipal; s’ha instal·lat una caldera de biomassa al Pavelló; s’han canviat les bombetes per bombetes de vapor de sodi, etc. Però encara queda molta feina pendent. S’han de destinar partides pressupostàries específiques a aquest tema, s’han de prioritzar les diverses accions i s’ha de valorar la influència que suposen els objectius totals marcats.

Les administracions públiques tenim una gran responsabilitat a l’hora de lluitar contra el canvi climàtic. Som nosaltres els primers que hem de donar exemple i hem d’animar la ciutadania a fer certs canvis en els hàbits quotidians per ajudar a protegir el nostre planeta, i tenim la responsabilitat de conscienciar la ciutadania respecte de la necessitat de dur a terme aquests canvis, com ara reduir l’ús del vehicle privat, incrementar el reciclatge, reduir el consum energètic, etc. El nostre planeta i els nostres fills i filles ens ho agrairan.

Víctor Marcos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada