BENVINGUTS

Sóc en Víctor Marcos, militant d'ICV, primer tinent d'alcalde d'Urbanisme, Medi Ambient i Cultura de l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada. Sóc també vicepresident segon del Consell Comarcal del Bages, delegat de l'Àrea de Desenvolupament Comarcal. Aquí trobareu allò que penso, amb l'objectiu de compartir-ho amb la resta de la xarxa.

dimecres, 12 de gener del 2011

TAMBÉ ENS HIPOTEQUEN LA VIDA

Aquesta setmana ens hem assabentat que resulta que ni el Govern ni el PSOE estan d’acord a modificar la Llei hipotecària, vegeu la notícia clicant AQUÍ

La vicepresidenta econòmica del Govern espanyol, Elena Salgado, ha descartat aquest dilluns la possibilitat d'aplicar a l'Estat la fórmula que funciona als Estats Units i en diversos països europeus i que permet que els propietaris d'un habitatge puguin cancel·lar la hipoteca lliurant les claus al banc. ICV-EUiA i Esquerra defensaran les seves respectives propostes al Parlament perquè la cambra catalana traslladi al Congrés una reforma de la Llei hipotecària.

La proposta d’ICV és que, en cas que l’entitat de crèdit embargui l’immoble, el préstec quedi anul·lat, ja que la garantia del crèdit és el mateix bé. Actualment, hi ha moltes famílies a Catalunya que estan pagant un habitatge sense poder-ne gaudir un cop s’ha dut a terme l’embargament. És per això que no només hipotequen un pis o una casa sinó tota la seva vida.

L’argument que aporten el Govern i el PSOE per defensar la modificació de la Llei és bàsicament que això posaria en perill el sistema financer. Però hem de tenir en compte que una entitat de crèdit ha de ser responsable a l’hora de facilitar i atorgar un crèdit. El seu negoci és aquest. Amb la decisió que han pres, el Govern i el PSOE no fan res més que protegir els privilegis dels bancs i caixes per sobre dels drets dels ciutadans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada