BENVINGUTS

Sóc en Víctor Marcos, militant d'ICV, primer tinent d'alcalde d'Urbanisme, Medi Ambient i Cultura de l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada. Sóc també vicepresident segon del Consell Comarcal del Bages, delegat de l'Àrea de Desenvolupament Comarcal. Aquí trobareu allò que penso, amb l'objectiu de compartir-ho amb la resta de la xarxa.

dimarts, 19 d’abril del 2011

L’EDUCACIÓ, UNA INVERSIÓ, NO UNA DESPESA

Des d’ICV-EUiA hem defensat sempre una educació pública de qualitat. Som dels que creiem que els diners destinats a l’educació no són una despesa, sinó una inversió de futur i així ho hem defensat sempre. Malauradament, sembla que el Govern de CiU no ho comparteix.

El nostre municipi està pendent de l’ampliació del CEIP Collbaix i de la construcció del nou institut. Sembla que l’educació —com a mínim, la pública— no és una prioritat per al Govern de la Generalitat, ja que no fa gaires dies ens van comunicar que no farien l’ampliació del CEIP Collbaix i que sobre el tema de l’institut encara no hi ha res clar, com a mínim, a curt termini. Pel que fa al CEIP Collbaix, és cert que el descens de la natalitat fa que no calgui continuar ampliant els grups classe, però això no ha de suposar deixar l’escola tal com està. L’alumnat que ja és a l’escola (quatre nivells doblats) ha de ser atès en les mateixes condicions que l’alumnat de la resta d’escoles del poble. Això significa que cal construir els elements comuns del projecte d’ampliació, com ara el gimnàs, el menjador..., cosa que permetria descongestionar la situació actual i que el centre se situés en la línia del projecte d’ampliació si a mitjà o llarg termini calgués posar-lo en marxa.

I, pel que fa a l’institut, des d’ICV sempre hem reclamat que no s’hi val a posar pedaços, sinó que defensem que el nou institut és necessari i urgent, ja que cada any que passa s’incrementa la congestió de l’IES Quercus. El que no entenem és el canvi de posició de CiU de Sant Joan, ja que abans defensaven l’ampliació de l’escola Collbaix i la construcció del nou institut i ara, «no ho saben, no contesten». Volem creure que el fet que actualment CiU estigui al Govern de la Generalitat no tingui res a veure amb aquest sobtat canvi de posició. Creiem que, independentment de qui governi a la Generalitat, els partits han de defensar en l’àmbit municipal els interessos del poble, els interessos dels ciutadans i les ciutadanes de Sant Joan.

Víctor Marcos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada